zaterdag 20 november 2010

Gedaan met opladers!

Met Duracell MyGrid gooien alle gezinsleden voortaan hun mobiele telefoon bij het thuiskomen gewoon op een oplaadmat, waarna de batterij automatisch gevoed wordt.
De Duracell MyGrid is een plastic plaat die voorzien is van metalen strips en een stroomadapter. Die plug je in het stopcontact, waardoor de metalen strips op de oplaadmat onder spanning komen te staan. Geen nood: het zal jezelf of je kat niet meteen elektrocuteren. Ook vocht is geen probleem, want het ding schakelt zichzelf uit als het contact maakt met vocht of een vreemd metaal.
Om je gsm te kunnen opladen, moet je er een zogenaamde Power Sleeve of Power Clip aan bevestigen. Zo’n Power Sleeve is een rubberen behuizing, maar dan met een ingebouwde connector. Contactpunten op de rug van die behuizing maken de oplaadmat duidelijk dat er een apparaat moet worden opgeladen. Voorlopig zijn er enkel Power Sleeves voor de iPhone, enkele BlackBerry’s en Nokia’s. Bij andere toestellen kun je een Power Clip gebruiken. Dat is ongeveer hetzelfde, maar dan zonder behuizing.
Helaas ziet de Power Sleeve er niet erg stijlvol uit en moet je hem verwijderen om je telefoon of mediaspeler in een dock te kunnen steken. Bovendien is er een uitstulping aan de onderkant van die Sleeve waardoor je toestel vaak niet meer in jouw beschermhoesje past.
De Duracell MyGrid neemt weinig plaats in en laat een verzorgde indruk na. Het opladen zelf gaat bovendien heel vlot en neemt ongeveer evenveel tijd in beslag als met de gewone adapter. Zodra het opladen voltooid is, schakelt de oplaadmat zichzelf uit wat zeker en vast energiebesparend genoemd kan worden. Zeker als je meerdere toestellen tegelijk wilt opladen, is het een ideale oplossing. Goedkoop is het echter niet. De oplaadmat zelf kost 79 euro, en per toestel moet je daar nog eens 29 euro bij tellen voor een Power Sleeve of Power Clip.
Uit Clickx oktober 2010 (nr. 226)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten