woensdag 17 november 2010

Xobni: Inbox onder controle

Xobni, of “inbox” achterstevoren is een veelzijdige plugin voor Outlook. Van elke contactpersoon wordt een uitgebreid profiel samengesteld, en je kunt in geen tijd handige overzichtjes en mailstatistiekjes opvragen.
Deze plugin voor Microsoft Outlook nestelt zich na de installatie in de zijbalk van je mailprogramma en zoekt automatisch zo veel mogelijk gegevens bij elkaar over iedereen waar je ooit mee gemaild hebt. Xobni scant daarvoor je mails en koppelt meteen de gegevens die in een e-mailhandtekening staan (zoals functietitel en telefoonnummers) aan het profiel van je contactpersoon. De plugin is niet onfeilbaar, maar je kunt waar nodig ingrijpen en elk profiel dus ook handmatig aanpassen.
In de zijbalk krijg je eveneens handige overzichtjes van alle mails die je met een bepaalde persoon hebt uitgewisseld, contactpersonen die zich in het 'netwerk' van die persoon bevinden en bestanden die als bijlage verstuurd of ontvangen hebt.
Xobni heeft ook een sociale functie. Op basis van de e-mailgegevens van een contactpersoon schuimt de plugin het internet af, op zoek naar een Facebook- of LinkedIn-profiel. Als het wat meezit, krijg je meteen een heleboel informatie en foto’s te zien van je contactpersonen. Je moet uiteraard zelf actief zijn op die sociale netwerken en Xobni de toestemming geven om een koppeling met je profiel te maken, maar dat is zo gebeurd.
En er is meer. De ingebakken zoekfunctie van Outlook mag dan sinds versie 2007 wel gevoelig verbeterd zijn (lees: sneller gemaakt), met Xobni kan je jouw mailbox nog efficiënter uitvlooien, op zoek naar dat ene specifieke mailtje. Ook grafiekfreaks kunnen hun hartje ophalen met Xobni, want je kunt heel eenvoudig statistieken opvragen van je inkomend en uitgaand mailverkeerd, de responstijd van de contacten, enzovoort.
Het opstarten van Outlook duurt met Xobni een tikkeltje langer, maar de meerwaarde die deze handige plugin biedt, compenseert die vertraging ruimschoots. Xobni bestaat al een hele tijd, maar was tot voor kort voorzien van een bètalabel. Dat is er nu afgehaald, en de functies werden ook gevoelig uitgebreid.

Uit Clickx oktober 2010 (nr. 226)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten