vrijdag 10 december 2010

Eén Android, twee Androids, … veel Androids!

Het lijkt wel of er een wedstrijd bestaat tussen de computermagazines onderling om zoveel mogelijk de term Android te gebruiken. Je hoeft niet eens te weten wat Android is om te beseffen dat het hot is in ICT-land. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Dit OS is gebaseerd op een Linux kernel en zorgt ervoor dat je mobiele telefoon heel wat meer kan dan enkel bellen. Bellen is vandaag de dag bijzaak geworden. Bijna 1 op de 3 klanten die een telecomwinkel binnenloopt, komt naar buiten met een veelzijdige smartphone. Hierbij kiezen steeds meer mensen voor het snelst groeiende besturingssysteem onder de smartphones namelijk Android.
Bij de PCM van december vinden we maar liefst 12 pagina’s over Android terug. In de koopwijzer krijgen we inzicht over de beste smartphone voor kleine en grote budgetten. De nieuwste HTC Desire HD mag zich volgens PCM de triomfantelijke overwinnaar noemen. Naast zijn 8-megapixel digitale camera springt vooral het grote 4,3-inch scherm letterlijk en figuurlijk in het oog. Helaas is dit toestel met een prijskaartje van bijna 600 euro net iets boven de Sint zijn budget.
Daarnaast schotelt PCM ons enkele interessante weetjes over Android voor. De kracht van dit besturingssysteem schuilt in het feit dat niet enkel Google maar een consortium van meer dan 70 bedrijven, namelijk de Open Handset Alliance, verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Android. Daarnaast is Android vanaf het begin ontworpen voor touchbediening en kan je heel wat applicaties al dan niet betalend downloaden op de Android Market. Deze marktplaats is in tegenstelling tot de App Store van concurrent Apple niet exclusief bindend zodat ontwikkelaars meer vrijheid krijgen om hun eigen applicaties hier aan te bieden.
Krijg je maar niet genoeg van het Android-gebeuren? Neem dan een kijkje op bovenstaande webstek waar je het AndroidLife magazine kan bestellen. Deze speciale PCM staat boordevol tips, testen en reviews van de laatste nieuwe apps.

Uit PCM december 2010 (nr. 12)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten