zondag 28 november 2010

Begot, een hotspot!

Met het gratis softwarepakket Connectify maak je van jouw Windows 7-pc een heuse hotspot. Dat kan handig zijn, bijvoorbeeld als je ergens internet hebt met een netwerkkabel maar er geen gratis WiFi voorhanden is voor je smartphone of een andere laptop. Het volstaat Connectify te installeren, een netwerknaam in te vullen en een paswoord te verzinnen. Dankzij Clickxxtra kan je hieronder een “granny”-proof stappenplan vinden om van je eigen PC een hotspot te maken.
  • Stap 1
    Download de software op www.connectify.me. Nadien open je het exe-bestand om de installatieprocedure te starten. Het volstaat hier om enkele keren op “OK” en “next” te klikken.
  • Stap 2
    Connectify nestelt zich na installatie in het snelstartmenu. Klik op het icoontje om de eigenlijke tool te openen. Kies “EASY SETUP WIZARD” om de automatisch wizard te doorlopen. Geef jouw hotspot om te beginnen een naam en kies een goed paswoord.
  • Stap 3
    Nu moet je alleen nog kiezen welke verbinding je wilt delen. Kies je “NO INTERNET SHARING” dan kunnen je gasten wel een LAN-party opzetten maar niet hun Facebookstatus aanpassen. Wil je graag dat je vrienden ook internetacces verkrijgen, kies dan voor een werkend netwerk zoals jouw eigen WiFi-verbinding of LAN-verbinding. Onderaan het Connectify-venster zie je een knop “STOP HOTSPOT” om de hotspot netjes terug op te doeken zodra je vrienden weg zijn.

Liever een duidelijke instructievideo?
Neem dan snel een kijkje naar onderstaand fragment!

Uit Clickxxtra november 2010 (nr. 227)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten