zondag 24 oktober 2010

Sneller booten met Soluto

Ben je het trage opstartproces van je computer beu, maar weet je niet precies welke programma’s je kan uitschaken? Soluto is één van de beste opstartbeheerder die je momenteel op het internet kan vinden. Het programma klokt alle programma's in het opstartproces, geeft aan waarvoor ze dienen en maakt het eenvoudig om ze te deactiveren, zonder dat Windows instabiel wordt.
  • Stap 1: De eerste analyse
    Download Soluto op www.soluto.com. Na de installatie staat Soluto klaar om bij de volgende herstart in gang te schieten. Wil je meteen aan de slag, dan sluit je alle geopende programma’s en klik je op “REBOOT PC NOW”. Bij een volgende opstart zie je links onderaan de opstarttimer van Soluto lopen die je vertelt hoe lang het opstarten geduurd heeft. Klik nadien op “CLICK HERE TO SEE WHY”.
  • Stap 2: Opstartitems bekijken
    In het hoofdvenster toont Soluto hoe lang je computer nodig heeft om op te starten en hoeveel tools er tijdens het opstarten worden geladen. Die tools worden onderverdeeld in drie groepen: “No-brainers”, “Potentially removable” en “Required”. Enkel de categorie “Required” bevat items die noodzakelijk zijn om je PC op zonder problemen op te starten. Bij elke categorie zie je hoeveel items er in zitten en hoeveel opstarttijd ze veroorzaken. 
  • Stap 3: Verwijderen of uitstellen
    Opstartitems kan je uit het opstartproces halen met PAUSE, of vertraagd laten opstarten met DELAY. Weet je niet goed wat je moet kiezen, dan lees je de “Recommendation” er op na om te kijken in welke situatie je best voor “Pause” kiest en in welke situatie voor “Delay”. Toch niet tevreden met de wijzigingen die je hebt doorgevoerd? Dan kan je de “Removed applications” gewoon terug in het bootproces zetten.

Dankzij Clickx kan je het stappenplan uit deze workshop ook volgen in onderstaand videofragment. Zo zie je meteen Soluto in volle actie!
Uit Clickx september 2010 (nr. 225)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten