dinsdag 5 oktober 2010

Maak je PC “kids”-proof

Versleutel persoonlijke mappen
Heeft je zoon of dochter ook een eigen account op jouw computer? Wist je dat enkel bestanden die in de standaardcontainers van Microsoft bewaard worden afgeschermd worden? Zo kan het dus heel goed gebeuren dat zoonlief met 1 verkeerde klik je hele fotocollectie naar de prullenmand verhuist. Gelukkig vond ik in Clickx een handige tip om alle bestanden en mappen “Tibe”-proof te maken.
We willen bijvoorbeeld het mapje c:\FOTO beveiligen. Dit kan je zeer eenvoudig instellen door rechts te klikken op de map en nadien "Eigenschappen" te selecteren. Vervolgens kies je bij het tabblad "Algemeen" de knop "Geavanceerd". Je krijgt dan een schermpje waarbij je "Inhoud versleutelen om gegevens te beveiligen" kan aanvinken. Druk op "Ok" en je map is versleuteld voor de andere gebruikers.

Beperk het computergebruik van je kroost
Vind je dat zoon- of dochterlief te vaak op de computer zit? Beperk dit dan met het Ouderlijk toezicht van Windows. Ga naar CONFIGURATIESCHERM, OUDERLIJK TOEZICHT.
Selecteer de account van je kind en kies INGESCHAKELD. Ga naar TIJDSLIMIETEN en duid aan wanneer je kind op de pc mag. Met SPECIFIEKE PROGRAMMA’S TOESTAAN kan je trouwens ook instellen welke programma’s je kind (niet) mag gebruiken.

Uit Clickx september 2010 (nr. 223)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten